Miljövänliga veckan 2016

Nu är det snart dags för Miljövänliga veckan som varje år går av stapeln vecka 40. Under veckan kommer Naturskyddsföreningen Linköping med Handla miljövänligt gruppen anordna en rad intressanta aktiviteter, se nedan för mer information. Hoppas att vi ses!

Miljövänligare elektronik

Kom och lyssna på ETC mobil som presenterar Fairphone, en schysstare mobiltelefon för socialt ansvar och minskad miljöpåverkan. Svanen är också med och berättar om miljömärkning av elektronik och vad du kan fråga efter som konsument.

Tisdag 4 oktober, kl 17-19, Naturcentrum i Trädgårdsföreningen

Miljövänlig hudvård

Dubbelföredrag om farorna med många hudvårdsprodukter och vad det finns för alternativ. Du får träffa Katarina Johansson, som är författare till böckerna Badskumt och Den onda badankan, och Sara Nomberg, som är ekologisk hudvårdsterapeut och näringsfysiolog.

Lördag 8 oktober, kl 14-16, Naturcentrum i Trädgårdsföreningen

sara-nomberg                             katarina-johansson

Sara Nomberg                                                       Katarina Johansson

Bokbytarkväll

Passa på att rensa i bokhyllan och byt till dig ny litteratur och ny inspiration. Lämna in upp till tio hela och fräscha böcker, ta med lika många hem. Läs, mingla och fika en stund i höstmörkret.

Söndag 9 oktober, inlämning kl 18-20, uthämtning kl 19-21, Fontänen Västra Vägen 32

Arrangemangen är kostnadsfria och öppna för alla!
ARRANGÖR: Naturskyddsföreningen Linköping i samarbete med Studiefrämjandet
KONTAKT: handla.miljovanligt.linkoping@gmail.com