Klimatvandring och Musikhjälpen!

Lördagen den 19 december, sista dagen som P3:s Musikhjälpen sände från Stora Torget i Linköping, anlände ett gäng Fältbiologer som stafett-vandrat de 22 milen mellan Stockholm och Linköping på tre dagar. Fältbiologerna gjorde detta för att visa den enorma vikten av 1.5 gradermålet man kom överens om i Paris och att vi verkligen kommer kämpa för det.

De bar med sig en röd linje som symbol för maxgränsen 1.5 grader. De ville visa att vi nu på riktigt måste börja kämpa för ett hållbart samhälle.

Vi var några från Naturskyddsföreningen Linköping som mötte upp vid Stångebro och vandrade med dem den sista biten till Stora torget. Där fick Fältbiologerna komma in i musikburen och deras ordförande Sara Vikström Olsson berättade för alla radiolyssnarna och alla närvarande på torget varför de vandrat från Stockholm.

image image image image image image image image image

Dela

Kommentera

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.