Dags för SM i fågelholk 2015!

alla-holkar-986x370

Plocka fram brädor, verktyg och låt fantasin flöda! På 2015 års mässa Nordiska Trädgårdar är det dags för SM i fågelholk för sjunde året i rad. Tävlingen är öppen för alla grundskole- och gymnasieklasser. Naturskyddsföreningen anordnar tävlingen i samarbete med Stockholmsmässan.

Genom att snickra och sätta upp holkar kan alla hjälpa fåglarna. Det är ont om gamla och murkna träd med bra bohål för fåglarna. Det beror bland annat på att skogsbruket tar bort lövträd och inte låter så många träd bli riktigt gamla. Därför är det bostadsbrist i många skogar.

SM i fågelholk avgörs på trädgårdsmässan Nordiska Trädgårdar. Den äger rum 26-29 mars 2015 på Stockholmsmässan. Då röstar mässbesökarna på sin favorit bland finalisterna i SM i fågelholk och avgör vilka fågelholkar som vinner de ärofulla priserna: brons-, silver- och guld-holken!

Varje grundskole- eller gymansieklass kan tävla med en eller flera fågelholkar. Tipsa din närmsta skola att hänga på denna roliga och tävling som minskar bostadsbristen i skogen!

Mer info, tävlingsregler osv finns på följande länk: http://www.naturskyddsforeningen.se/nyheter/det-ar-dags-sm-i-fagelholk-2015