Gästblogg: Auf wiedersehen Freiburg!

Jag har en så konstig känsla i kroppen. Glad, ledsen, lättad på samma gång. Det känns så konstigt att terminen i Freiburg helt plötsligt är slut. Tyskland och Freiburg är fantastiskt på så många sätt, men hemma är ändå alltid hemma. Ju längre tid jag har spenderat här desto mer inser jag hur mycket jag uppskattar Sverige så det känns mestadels bra att åka tillbaka hem.

 

Några saker jag kommer sakna med Freiburg:

  • Alla bagerier och särskilt Butterbretzels! Vitt mjöl, salt och smör. Kan det bli bättre? Nej! Mina sista dagar försöker jag äta en om dan. Minst.
  • Naturen. Det är konstigt hur fort man blir hemmablind men det är verkligen vackert här.
  • Alla eko-affärer. Så skönt att bara kunna gå in i en affär och plocka varor utan att behöva kolla vad som är ekologiskt och vad som inte är det. Med den ökande eko-efterfrågan i Sverige så hoppas ja att det bara är en tidsfråga innan eko-butikerna börjar poppa upp i Sverige också.
  • Den billiga maten! Jag har blivit bortskämd med att kunna gå ut och äta flera gånger i veckan utan att det svider alltför mycket i plånboken.

 

Det bästa med att komma hem till Sverige:

  • Slippa all byråkrati. Jag vet inte hur många gånger vi svurit över att vi måste springa omkring och fram och tillbaka med papper till flera olika ställen för att samla stämplar och underskrifter. ”Hade det här varit i Sverige hade vi gjort det på två sekunder på internet” har varit en väldigt vanligt förekommande fras.
  • Slippa korridorslivet.
  • Träffa familj och vänner
  • Äta fisk!!!! Kan räkna de gånger jag ätit fisk här nere på en hand. Jag älskar fisk! I mensan häromdagen skulle vi äta pasta med rökt lax. Den rökta laxen var torsk… så bra är fiskutbudet här 😉
  • Att ha med sig matlåda. Mensan i all ära, men det här med matlåda är ändå en himla bra uppfinning. Jag längtar efter att proppa frysen full med massor av bra matlådemat. Linsgryta, lasagne och kantarellpaj!

 

Innan jag landar i Sverige har jag en liten resa till Schweiz inplanerad. Därefter väntar några lediga veckor i Sverige innan det är dags för nya äventyr i höst.

Tack för att ni har hängt med och läst mina inlägg 🙂

/Karin

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Utsikt över Freiburg från Münster (kyrkan)

Dela

Kommentera

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.