Gästblogg: Vegetarisk buffé och massa natur

Nu är det fullt upp! Min första tenta den 8 juli närmar sig i raketfart så den här veckan har det blivit långa dagar på universitetet. Dessutom har jag haft besök av mina föräldrar i nästan en vecka. Det är så roligt att kunna visa upp min stad. Och det är så roligt att jag känner jag mig så hemma i Freiburg att jag kan kalla det min stad. Vi har hunnit med en himla massa saker under tiden de har varit här. Och framförallt hunnit äta en himla massa mat!

Ett av de första ställena som jag tog med mamma och pappa på var lunchrestaurangen Vegetage. Jag har velat gå dit ända sen jag upptäckte restaurangen under min första vecka här men jag har liksom inte fått tillfälle att gå dit. Oftast äter vi ju lunchen i Mensan. Vegetage är en helt vegetarisk restaurang där man får plocka från en buffé och sedan väger man maten i kassan och betalar per hekto. Väldigt smidigt. Och väldigt gott!!

DSC_0226

Min tallrik längst fram och bakom mammas. Sa jag att alla grönsaker kommer från närliggande odlingar också? Toll!

DSC_000001

Och självklart var brickan miljövänlig också 🙂 

En av alla platser vi besökte när mina föräldrar var här var Kaiserstuhl. Kaiserstuhl är en vilande vulkan och ligger bara någon mil utanför Freiburg. Vi åkte dit en förmiddag och vandrade omkring högt uppe bland vinrankorna. Så himla vacker utsikt!! Det som är så häftigt med den här regionen är att naturen är så skiftande. Åker man några minuter söderut från Freiburg hamnar man mitt inne i djupaste Schwarzwald och det känns stundvis som att man är uppe i norra Sverige. Åker man istället några minuter åt andra hållet känns det helt plötsligt som att man är långt ner i södra Europa (fast man egentligen har åkt norrut…). I Freiburg finns det 7 870 hektar naturskyddade områden, nästan vart jag än går stöter jag på den gröna trekantiga skylten. Det är så härligt att naturen kan vara så varierande och så vacker på så många olika sätt inom ett förhållandevis litet område.

Här kommer ett gäng naturbilder!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kaiserstuhl

DSC_0266

DSC_0274

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Schwarzwald och Schauinsland (Natura 2000-område)

 

Mamma och pappa var här i sex dagar och nu när de har åkt känns det både lite sorgligt och tomt. Som tur är väntar inte bara tentor den återstående månaden här, än finns det några roligheter att se fram emot. Nu närmast börjar en vinfestival i morgon (3 juli) och den håller på ända till nästa tisdag! Under vinfestivalen samlas vinodlare från hela regionen (jag tror att det är närmare 50 stycken!) på Münsterplatz i Freiburg. Ett ypperligt tillfälle att prova massor av goda viner! Förhoppningsvis många ekologiska. 🙂

Dela

Kommentera

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.