Gästblogg: Cykla!

Jag måste berätta om min fantastiska vän: Svarta Hingsten. Min cykel alltså. Det kan vara det absolut bästa köpet jag har gjort här nere. Freiburg är så grönt och det är väldigt nära till skogar och naturreservat som omger staden. Jag och Svarta Hingsten har varit ute på flera cykelutflykter och varje gång blir jag helt tagen av hur vackert det är utanför stadskärnan. Böljande åkrar, små söta byar och gårdar, vinodlingar, lövskogar och såklart fantastiska vyer över bergen runtomkring. Cykelvägarna är väldigt bra ordnade så det går att ta sig fram smidigt med cykeln precis överallt – både inne i centrala Freiburg och utanför stan. För någon vecka sen köpte jag även en cykelkarta, men tyvärr har den inte varit till så mycket hjälp… mitt första försök att cykla till Emmendingen (en liten ort ca 15 km norr om Freiburg) häromdagen slutade med att jag istället för att cykla norrut hade cyklat runt i någon slags cirkel. Så jag gav upp. Jag vill gärna skylla på cykelkartan men antagligen var det min orienteringsförmåga som brast. Jag ska försöka göra ett nytt försök någon dag för jag har hört att Emmendingen ska vara väldigt fint!

Nästa vecka har vi pingstlov och då får cykeln vila lite. Jag och de andra Linköpings-juristerna ska åka iväg på en liten mini-tågluff till Prag, Bratislava och München. Jag har inte varit i någon av de städerna tidigare så det ska bli väldigt kul.

Här kommer lite bilder från några av cykelutflykterna:

DSC_0989    DSC_0992

DSC_1005    DSC_0995

Under en av cykelturerna hittade jag Mundenhof! Ett jättemysigt område strax utanför Freiburg med en djurpark (med gratis inträde!) och – viktigast av allt – en gård som tillverkar glass! HofEis heter märket och glassen tillverkas av mjölk från gården och närproducerad frukt. Glassen innehåller bara helt naturliga ingredienser, saknar konstgjorda tillsatser, färgämnen och konserveringsämnen. Och den är GMO-fri! En glass helt i min smak! 🙂

 OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dela

Kommentera

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.