Gästblogg: Ett inlägg med många ”Äntligen!”

Äntligen har sommaren kommit till Freiburg! Äntligen har jag varit ute och vandrat igen! Och äntligen har jag (nästan) bestämt mig för vilka kurser jag ska läsa!

Efter nästan en månad med övervägande mulet, regnigt och kyligt väder så känns det riktigt skönt att sommaren har återvänt hit. Äntligen kan jag lämna jackan hemma och sitta utomhus och äta lunch utan att frysa. Wunderbar! Det enda som är lite synd är att man inte får låna böckerna i universitetsbiblioteket (!!). Så att plugga utomhus – vilket man ju vill göra när det är sommar – blir lite svårt… Visserligen har jag knappt pluggat någonting hittills, mest för att jag inte vetat exakt vilka kurser jag ska läsa. Jag behöver bara läsa fyra kurser och har velat ganska mycket över vilka det ska bli. Men nu har jag äntligen bestämt mig och mailat in mina tentaanmälningar. Det blir fordringsrätt, börsrätt, interneträtt och Eu-rätt. Jag hade hoppats på att kunna välja någon miljörättskurs eller liknande, men tyvärr går det inga såna den här terminen.

Igår var jag ute på en superfin vandring i Schwarzwald. Vädret var som tur var mycket mycket bättre än på min senaste vandring i Ravennaschlucht. På vägen upp till startpunkten för vandringen åkte vi buss upp längs slingriga serpentinvägar i bergen mellan små byar. Så idylliskt! Jag blev nästan stressad av att det va så himla fint och så mycket som jag ville ta in. Vandringen gick ned längs med en ravin, över ängar fulla med blommor och upp längs med ett vattenfall. Som högst tror jag att vi befann oss på 900 meters höjd. Väl hemma från vandringen (efter en resa med den absolut mest fullproppade buss jag någonsin åkt på. Det var MINST lika många personer som stod i gången mellan sätena som de som satt ner. Som tur var lyckades jag norpa en sittplats.) var jag så glad att jag bokade in en vandring nästa helg också. Då bär det av till ”Canyons des Schwarzwalds”!

Här kommer lite bilder från vandringen (men tyvärr gör ju bilderna inte verkligheten rättvisa)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA TeichschluchtOLYMPUS DIGITAL CAMERA Lunch bredvid några korOLYMPUS DIGITAL CAMERA ZweibachwasserfallOLYMPUS DIGITAL CAMERA Schwarzwald!


OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Uppe på en platå hittade jag en massa vindkraftverk (och ännu fler kor)!


OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Efter ca 13 km vandring kom vi fram till den här ängen. Vi blev som barn och sprang omkring, hoppade och rullade runt bland gräset och blommorna. Helt fantastiskt!

Dela

Kommentera

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.