Gästblogg: Vandring i Ravennaschlucht

Oavsett vem jag frågar vad man ska passa på att göra när man är i Freiburg blir svaret detsamma: vandra! Freiburg ligger i Schwarzwald så det finns så himla mycket vacker natur att uppleva häromkring. Och väldigt många vandringsleder! Ända sen jag kom hit och fick se alla gröna kullar och berg som omger staden så har jag verkligen längtat efter att få ge mig ut på vandring (egentligen var min första tanke att jag ville springa upp på kullarna, lägga mig i allt det gröna och bara rulla runt. Allt ser så mjukt ut!). Och nu har jag äntligen varit på min första vandring!

Vandringen som var 18 km lång anordnades av Studentenwerk, studentföreningen här i Freiburg. Vi var ca 20 studenter som vandrade och vi gick upp längs med Ravennaschlucht och Höllental som ligger en 30minuters tågresa öst om Freiburg. ”Schlucht” betyder ravin och första delen av vandringen gick på stigar, broar och trappor upp längs med ravinen. Väldigt häftigt och ganska ansträngande. Väl uppe kom vi till en utsiktsplats varifrån utsikten tydligen är helt fantastiskt. Tyvärr så var vädergudarna inte på vår sida den här dagen. Det var väldigt grått och regnigt så det enda man kunde se var en vit vägg…  Men trots det var det en häftig upplevelse!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Utsikten från utsiktspunkten…

På vägen ner, längs med Höllental, stupade det bitvis väldigt brant ner på sidorna från den smala stigen vi gick på. Hög risk för svindel! Efter ca 5 timmar, varav ca 2,5 timmar i nedåtlutande terräng, kom vi med möra ben fram till tågstationen i Himmelreich och åkte tillbaka till Freiburg. Träningsvärken efter är inte nådig! Men trots det ser jag fram emot många fler vandringar under mina tre återstående månader här.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vi gick förbi ett gökur. Varje gång klockan slår hel timme hoppar en gök ut ur de gröna luckorna och paren i fönstren på balkongen snurrar runt ett varv och ”dansar”. 

Jag åkte ensam och kände ingen från början men under vandringen träffade många nya trevliga människor; både tyskar och utbytesstudenter. Det som är så härligt med att vara utbytesstudent här är att alla är så trevliga och öppna. Det är verkligen inte svårt att knyta nya kontakter. Hemma i Linköping umgås varken jag eller någon jag känner med utbytesstudenterna, men här verkar det som att tyskarna i mycket större utsträckning vill umgås med oss. Det känns kul för då får man verkligen möjlighet att öva på och förbättra sin tyska.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Väl nere igen gick vi förbi en tulpanodling med självplock! 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dela

Kommentera

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.