Gästblogg: Und jetzt geht’s los!

Jag börjar starkt tvivla på att Freiburg verkligen är Tysklands soligaste stad. Hela påskhelgen bara regnade det och de senaste dagarna har också varit gråa och blöta…

I fredags var alla nya internationella juriststudenter bjudna på en ölprovning på ett av Freiburgs bryggerier: Brauerei Ganter (www.ganter.com). Vi gick en rundtur i bryggeriet och fick veta hur öltillverkningen går till. Och så fick vi såklart prova öl också! Först ”halvfärdig” ofiltrerad öl direkt från en tank inne i bryggeriet och därefter en valfri öl i baren. Jag valde en mörk öl, ”Magisch Dunkel”, som avnjöts tillsammans med en Bretzel – såklart! Tyvärr så glömde jag helt bort att fota under ölprovningen.

I fredags uppmärksammade jag även ECOday genom att göra ett lååångt besök på Denn’s Biomarkt. Jag köpte bland annat ett ekologiskt rödvin med morötter på etiketten (det fick det hela att kännas lite extra ekologiskt). Fortsättningsvis kommer jag nog undvika 4€-vin med morotsetiketter för smakmässigt var flaskan inte mycket att hänga i julgranen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Resten av helgen spenderades mestadels inomhus med tv-serier och Studentenfutter (hasselnötter, mandlar, cashewnötter och russin) som sällskap. Men det var ganska skönt att ha en helg med bara vila för den här veckan har föreläsningarna dragit igång.

Vi har två veckor nu i början där vi får prova på alla kurser vi är intresserade av. Därefter ska vi bestämma vilka kurser vi vill läsa och eventuellt tenta i. Som Erasmus-student har man två möjligheter att tillgodoräkna sig poäng för kurserna man läser; genom att tenta eller ta Sitzschein. Sitzschein innebär i princip att man bara sitter av tiden på en kurs. Man får poäng för att ha varit på plats och behöver inte skriva någon tenta. Dock så får man fler poäng om man skriver en tenta i kursen så ju fler tentor man väljer att skriva desto färre kurser måste man läsa. Hittills har jag hunnit prova på folkrätt, kriminologi, fordringsrätt, interneträtt och en jämförande kurs i europeisk privaträtt. Än så länge är jag bara säker på att jag ska läsa och tenta fordringsrätten. Det känns kul att komma igång med studierna här nere och att kunna skaffa sig en vardag. Hoppas bara att vädret vänder snart!

Dela

Kommentera

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.