Gästblogg: Krasse

Jag älskar frön och groddar!

De är perfekta för att på ett superenkelt sätt piffa upp gröten/yoghurten/salladen/pastan/mackan/vadsomhelst. Hemma i Sverige brukar jag grodda alfalfa och äta på frukostmackan. Supergott, superenkelt, supernyttigt och superbilligt! Tyvärr så har jag tvingats göra en paus i mitt groddande eftersom min groddburk fick bortprioriteras i packningen. Men jag har hittat ett mycket bra substitut: krasse! Jag har aldrig odlat krasse tidigare, har av någon anledning fått för mig att det skulle vara krångligare än att grodda. Men det är ju till och med enklare.

Gör bara såhär:

-Köp krassefrön (här i Tyskland hittade jag dem i matbutiken bland blomfröerna, finns säker på samma ställe i Sverige)

-Lägg hushållspapper på ett fat och ställ ljust (jag har mitt på skrivbordet framför fönstret)

-Strö lite frön på fatet

-Vattna med jämna mellanrum så att fröna alltid är fuktiga.

-Efter ca 4 dagar är krassen klar att sköra och äta!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Övre fatet: krasseodling efter 4 dagar. Nedre fatet: ”nyplanterade” krassefrön

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Krasse efter ca 1-2 dagar

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Det bästa av allt: krasse-ätning!

 

 

Dela

Kommentera

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.