Gästblogg: Denn’s Biomarkt

En av de saker jag såg mest fram emot med flytten till Tyskland var att få upptäcka alla nya matbutiker! Jag verkligen älskar att gå i mataffärer. Jag kan gå omkring hur länge som helst och vrida och vända på varor, läsa innehållsförteckningar och fundera på vad jag ska köpa. Och nu har jag funnit mitt mecka! Denn’s Biomarkt (http://www.denns-biomarkt.de/)! Denn’s är en butikskedja vars sortiment består av enbart GMO-fria, ekologiska, varor och de flesta av varorna (frukt, grönsaker, bröd och mejeri etc.) är närproducerade. Miljötänket går dessutom längre än bara till varuutbudet, t.ex. försörjs alla butiker till 100 % med el från förnybara energikällor. Man tänker liksom på allt och det gillar jag!

Jag upptäckte Denn’s under min löprunda häromdagen och sedan dess har jag knappt kunnat tänka på något annat. På riktigt! Nu har jag äntligen haft tid att ta mig dit. Och jag kan inte säga annat än: JAG ÄLSKAR DET!

Tyvärr hann jag inte stå att botanisera bland alla hyllor så länge som jag hade velat, men jag vågar nästa säga att ALLT finns där. Helst hade jag velat köpa på mig allt i hela butiken, men eftersom jag har begränsat kylutrymme (och ingen frys) bestämde jag mig, efter en hel del velande, för lite apelsiner, rågbröd, vita bönor i tomatsås, blandade bönor, te och Sojade (yoghurtliknande produkt gjord på soja). Kalaset gick på 8 Euro, vilket är dyrare än tyska matpriser i övrigt. Men med svenska mått mätt känns priserna definitivt överkomliga. Jag är ganska säker på att jag kommer bli stammis på Denn’s Biomarkt. Och det bästa är att det ligger på tio minuters gångavstånd från mitt bostadsområde. Wunderbar!!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dela

Kommentera

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.