Gästblogg: Första intrycket av Freiburg

Första intrycket är väl egentligen inte rätt benämning. Jag har fått så himla många intryck under de här två dygnen i Freiburg (blir förvånad varje gång jag inser att det inte är längre än så vi har varit här!) att jag blir alldeles snurrig!

Men här kommer i alla fall några lösryckta iakttagelser hittills:

  • Freiburg ligger i en dal och i princip oavsett var man befinner sig kan man se bergen och kullarna runt omkring. Det är en väldigt vacker, mysig, grön och ren stad. Allt känns väldigt fräscht (förutom mitt boende, men det ska jag förhoppningsvis anpassa mig till snart)!

 

  • Flera restauranger och caféer har i sina menyer en förteckning över de tillsatser som kan finns i rätterna. Superbra om man vill undvika smakförstärkare och konserveringsmedel!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

  • Jag köpte ett paket med äpplen. I paketet fanns en påse ”Schmetterlings- und Bienenwiese” (Fjärils- och biäng). En fröpåse med blomfrön att plantera för att locka till sig insekter och därmed främja artmångfalden i närområdet. Himla kul grej och också superbra!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

  • Man måste ha en cykel! Buss och tram (spårvagn) är rätt dyrt här (2,20 Euro för en enkelresa). Men eftersom Freiburg har cykelbanor precis överallt kände vi att vi ville köpa cyklar. Vi hade fått tips om ett ställe med billiga begagnade cyklar så idag tog vi en långpromenad ut i ett industriområde för att leta upp Bud’s Bikes. Utbudet var inte det bästa men jag lyckades få tag på en svart 21-växlad herrcykel för 75 Euro. Jag kallar den Svarta Hingsten.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

  • Ikea ligger inom gångavstånd från området där vi bor! Känns väldigt skönt att kunna ta sig dit om hemlängtan skulle bli alltför stor

OLYMPUS DIGITAL CAMERA”Du har nått ditt mål: Sverige”

 

Dela

Kommentera

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.